Një incident i vogël që solli një shpikje të madhe

Lexuar 622 here
Ngjitëset me "gjemba" kanë përdorim të gjerë, që nga atletet, sandalet, çantat e deri rripat. Por ideja për të shpikur një material të tillë i ka ardhur zvicerianit George De Mestral-it krejt rastësisht. Pas një shëtitjeje në fushë, ai po vëzhgonte me mikroskop gjembat e rrodheve dhe u habit nga aftësia e boçes për t[u ngjitur në çdo sipërfaqe.
Sot, falë kësaj shpikjeje, kompania e themeluar nga Mestral fiton 100 milionë dollarë në vit.

www.shekulli.com.al