Skijimi, sa i dobishëm është

Lexuar 516 here
Skijimi mendohet të ketë prejardhjen nga vendet skandinave para 4000 vjetësh. Skijimi për herë të parë nuk është paraqitur si sport, por si nevojë e njerëzve për të siguruar ushqimin. Gara e parë u mbajt në Kryeqytetin e Norvegjisë në Oslo.

Lloji i këtij sporti fisnik është i bukur për ushtrimin e saj në malet me dëborë, por është konsideruar i vështirë gjithashtu për t’u aplikuar, për disa arsye. Sporti i ski-së bën shumë mirë për shëndetin, përderisa realizohet në majat e maleve, ku ajri është gjithnjë më i pastër se në çdo vend tjetër.

Nëpërmjet këtij sporti zhvillohet aftësitë;

E përqëndrimit

Vëmendjes më afatgjatë

Aftësia për socializim

E vetëvlerësimit

Vetëbesimit

Thurja e strategjive në situata "kërcënuese"

Redukton ankthin dhe frikën

Kultivon pasionet tek njeriu.


www.kallabak.com